I anledning af Golden Days Festival 2017 er vi gået på jagt efter københavnernes København. For hvad er egentlig det særlige ved den danske hovedstad? Hvilke ord, billeder, følelser, personer og genstande indrammer din fornemmelse af livet i København anno 2017?

Om Københavnerkanon

Københavnerkanon er en del af Golden Days Festival, som i år sætter spot på Københavns historie igennem 850 år. Kanonens formål er at give et øjebliksbillede af, hvad det vil sige at bo og færdes i byen netop nu. Gennem en indsamling af karakteristiske københavnerfænomener tager vi temperaturen på, hvad det særlige københavnske består i, i håb om at få beboerne – og danskerne i det hele taget – til at reflektere over, hvad vores hovedstad betyder i dag. Som sted, fænomen og følelse.

Hvem kan deltage?

Alle kan deltage og give deres bidrag til en Københavnerkanon 2017. Københavnere som ikke-københavnere, tilflyttere som indfødte, ejere som lejere, unge, gamle – og sågar jyder. Alle har et forhold til hele landets hovedstad. Det er derfor interessant at høre både fra jer, der færdes og lever i byen til daglig – og fra dig, der kun er på besøg en gang imellem.

Det sker der

Selve indsamlingen af forslag foregår i vinteren 2017. Efterfølgende udvælger et panel 20 forslag, som sendes til åben afstemning på københavnerkanon.dk. Under Golden Days Festival i september 2017 offentliggøres de 10 endeligt valgte forslag.

Golden Days Festival

Golden Days Festival er en årlig kulturfestival, der udfordrer, overrasker og gør os klogere på vores fælles kultur og historie. Igennem forskellige genre og kunstarter sætter vi Danmarks historie og fremtid på dagsordenen. Under titlen ’København 850’ markerer vi i år, at det er 850 år siden, at byen ifølge Saxo blev grundlagt. Gennem punktnedslag i Københavns historie tager festivalen pulsen på byens kulturhistorie fra Absalon til Jan Gehl.

Disclaimer

Hvis du uploader et billede, skal du selv have rettighederne til det og billedet må ikke være ophavsretsbeskyttet. Når du uploader dit forslag på sitet, gør du det under creative commons-licensen ”Del på samme vilkår”. Denne licens tillader, at andre bearbejder dit bud, herunder også billeder, så længe de krediterer dig for det nye værk under tilsvarende vilkår. Ved upload af dit forslag overdrager du samtlige brugsrettigheder til Golden Days. Herunder retten til at fremstille eksemplarer af forslagene og retten til at gøre bidragene tilgængelige for almenheden. Vi forbeholder os retten til at slette forslag, hvis redaktionen vurderer dem som krænkende, injurierende, racistiske eller bryder andres rettigheder.

Følg os på Instagram Like os på Facebook goldendays.dk