Hvad ville du nominere til Københavnerkanonen? Vi har spurgt en række Københavnere om, hvad byen er for dem.

Morten Vammen

Dokumentarist, skribent og noget så sjældent som en indfødt københavner, Morten Vammen, er indstillet til københavnerkanonen. Hør her hans eget bud på det ægte københavnske.

Bertel Haarder

"København er præget af en enorm provinsialitet." Bertel Haarder fortæller her, hvad hovedstaden kan lære af provinsen og hvad han selv nominerer til Københavnerkanonen ikke mindst.

La Glace

La Glace er Københavns ældste og bedst kendte konditori. Siden den 8. oktober 1870 har de grønklædte kagedamer leveret sukkerdrømme til kageglade københavnere i det historiske lokale i Skoubogade. La Glace er nomineret til Københavnerkanonen, og vi har mødt Indehaver af det hæderkronede konditori Marianne Stagetorn Kolos, der fortæller om, hvordan de har fulgt med tiden men stadig forblevet den samme.

Katinka

Sanger, sangskriver og christianshavner Katinka Bjerregaard fra bandet Katinka er vild med de københavnske broer. Vi mødte hende til en snak om, hvorfor netop broerne er særligt københavnske og om dans på kyssebroen en tidlig morgenstund.

Rit Bjerregaard

Københavns forhenværende overborgmester og vesterbrobarnet, Ritt Bjerregaard, har fulgt byens udvikling, siden hun kom til verden i 1941 i en tid præget af fattigdom og krig. Her fortæller Ritt, hvad hun sætter særligt pris på i byen i dag.

Mændenes Hjem

Mændenes Hjem er indstillet til Københavnerkanon. Vi mødte Ivan Christensen, forstander for hjælpeorganisationen, der har drevet socialt arbejde for hjemløse, stofmisbrugere og andre udsatte på Vesterbro i mere end 100 år, til en snak om, hvorfor netop Mændenes Hjem er særligt københavnsk. Hør også, hvad Ivan selv nominerer.