Hvad ville du nominere til Københavnerkanonen? Vi har spurgt en række Københavnere om, hvad byen er for dem.

Morten Vammen

Dokumentarist, skribent og noget så sjældent som en indfødt københavner, Morten Vammen, er indstillet til københavnerkanonen. Hør her hans eget bud på det ægte københavnske.

Bertel Haarder

"København er præget af en enorm provinsialitet." Bertel Haarder fortæller her, hvad hovedstaden kan lære af provinsen og hvad han selv nominerer til Københavnerkanonen ikke mindst.

La Glace

La Glace er Københavns ældste og bedst kendte konditori. Siden den 8. oktober 1870 har de grønklædte kagedamer leveret sukkerdrømme til kageglade københavnere i det historiske lokale i Skoubogade. La Glace er nomineret til Københavnerkanonen, og vi har mødt Indehaver af det hæderkronede konditori Marianne Stagetorn Kolos, der fortæller om, hvordan de har fulgt med tiden men stadig forblevet den samme.

Katinka

Sanger, sangskriver og christianshavner Katinka Bjerregaard fra bandet Katinka er vild med de københavnske broer. Vi mødte hende til en snak om, hvorfor netop broerne er særligt københavnske og om dans på kyssebroen en tidlig morgenstund.

Rit Bjerregaard

Københavns forhenværende overborgmester og vesterbrobarnet, Ritt Bjerregaard, har fulgt byens udvikling, siden hun kom til verden i 1941 i en tid præget af fattigdom og krig. Her fortæller Ritt, hvad hun sætter særligt pris på i byen i dag.

Mændenes Hjem

Mændenes Hjem er indstillet til Københavnerkanon. Vi mødte Ivan Christensen, forstander for hjælpeorganisationen, der har drevet socialt arbejde for hjemløse, stofmisbrugere og andre udsatte på Vesterbro i mere end 100 år, til en snak om, hvorfor netop Mændenes Hjem er særligt københavnsk. Hør også, hvad Ivan selv nominerer.

Emma Holten

Emma Holten er feministisk aktivist, debattør og foredragsholder - og så holder hun umådeligt meget af Fælledparken. Hør her hvorfor.

Adam Holm

Adam Holm er ph.d. i historie, journalist og tidligere vært på DR Deadline - og så savner han noget spræl og diversitet i København. Hør hvad han til gengæld holder helt særligt af ved byen.

Pato Siebenhaar

Pato Siebenhaar er musiker, rapper og producer - og så er han helt pjattet med en lille gris i sten. Hør hvorfor netop den ukendte statue foran Christiansborg rummer noget helt særligt københavnsk for den gamle Dragør-dreng.

Niels Ladefoged

Har de forskellige brokvarterer en særlig stemning og ånd? 48 TIMER FESTIVAL er et eminent eksempel på nogle af alle de spontane og nyskabende festivalformater, København har at byde på. Her fortæller kulturmedarbejder i Kultur N, som står bag den populære kulturfestival på Nørrebro, Niels Ladefoged om det særligt københavnske fra et nørrebrosk perspektiv.

Carl Christian Ebbesen

Vi har mødt Københavns kulturborgmester Carl Christian Ebbesen Kulturborgmester DF på toppen af Amager Bakke ARC til en snak om, hvorfor netop dette sted er særligt københavnsk.

Ane Cortzen

Ane Cortzen er arkitekt, kulturchef for Kähler og kendt som tv-vært på programmer som bl.a. TV!TV!TV! Her nominerer hun et københaversted, der både rummer storslået arkitektur, narkomaner og hjemløse.

Waqas

Hvad er særligt københavnsk for dig? Om 9 dage lukker vi for indkommende bud til Københavnerkanonen. Her kan du høre, hvad sanger og sangskriver Waqas fra Outlandish ønsker at nominere.